Sesli Mesaj ve IVR servislerinin bir fonksiyonu olan Text to Speech (Metin Seslendirme), mesaj içeriklerini dilediğimizce kişiselleştirmeye yarıyor. Kişiselleştirme özelliği sayesinde kişilere kendi bilgileriyle (ad, soyad, doğum günü, borç bilgisi, randevu saati vs.) ile hitap edebiliyoruz.
İlk olarak, gönderilecek içerik tipine göre Text to Speech’i belirlemek gerekir. Bütün bir metni, TTS olarak gönderebilmemiz mümkündür. Ancak bu şekilde bir kurgu, Sesli Mesaj veya IVR’ın etkisini düşürecektir. Eğer genel bir mesaj veriyorsak, TTS kullanmamıza gerek yoktur.
Peki TTS nerede kullanılacak? Eğer müşteriye özel bilgileri iletmeniz gerekiyorsa, Text to Speech kullanmanız, sizi her bir müşteri için seslendirme yapma zahmetinden kurtaracaktır. Binlerce müşteriniz olduğunu düşünürsek, zaten kişiye özel seslendirme imkanımızın da olmadığını görürüz. Örneğin; randevu günü yaklaşan bir hastaya TTS ile gün ve saat hatırlatılabilir. Böylece önceden randevu günü belirlenmiş tüm hastalar için seslendirme yapılmasına gerek kalmaz.
Öte yandan bütün kaydı Text to Speech ile oluşturmanın bir yan etkisi daha olabilir. Müşteriniz, sizi zaten tanıyor ve sesinize aşinaysa, kendi ses kaydınızı kullanmanızın yaratacağı etki çok daha yüksek olacaktır. Özellikle küçük işletmeler, müşterileriyle daha sıcak ilişkiler kurmaktadır.
Sesli Mesaj ve IVR gönderimlerinde, bütün işi Text to Speech’e bırakmak doğru bir seçenek değil. TTS, doğru kurgulandığında kurumların işini kolaylaştırır. Verdiğimiz ajans desteği sayesinde, İletişim Makinesi’nden gönderdiğiniz mesajlarda TTS’in doğru konumlandırılmasını ve her bir müşterinize özel içerik göndermenizi sağlıyoruz.
Kaynak: Alertsolutions.com
Bir cevap yazın