SMS’in büyük - küçük fark etmez dünya genelinde her türlü firma tarafından yoğun bir şekilde kullanıldığını biliyoruz. Cep telefonları, günlük hayatta kişilerin aile ve arkadaşlarıyla olan iletişimini sağlıyor. Bu gerçeği iyi bilen firmalar da cep telefonlarından sonuna kadar yararlanıyor, özellikle SMS servisi kurumların elini çok güçlendiriyor.
Ülkemizde de faaliyet gösteren dünyaca ünlü firmalar, SMS’in gücünü nasıl kullanmış? Şimdi bu sorunun yanıtını verelim.
Starbucks
Starbucks, SMS’i mobil pazarlama kampanyasının bir ayağı olarak kullanıyor.
Starbucks’ın müşterileriyle kurduğu samimi bir bağ var. Bunu bütün reklam mesajlarında görebilmemiz mümkün. “Starbucks zaten çok ünlü, reklam yapmasına ne gerek var?” diyebilirsiniz ancak, bu düşünce çok yanlış olur. Zaten bu sıcak iletişimi sürdürebilmek adına Starbucks mobil pazarlama yöntemini uyguluyor.
“2012’deki En Başarılı Mobil Pazarlama Ödülü” Starbucks’ın. Peki onlara bu ödülü getiren kampanya nedir?
- Müşterilerine mağaza içi yönlendirmeler ve email kullanarak kendi sadakat programlarına katılmaları istenmiş.
- Starbucks Ödül Programı ile bu programa dahil olan müşterilere özel teklifler, indirimler ve hatta bedava içecekler sunulmuş. Bu sayede programa dahil olan müşterilerin daha fazla katılımda bulunmaları sağlanmış.
Hilton
Hilton, ağırlanan müşteri sayısını SMS ile arttırmayı başarmış.
Hilton otelleri, müşteriyle direkt iletişim için SMS’i tercih etmiş.
- SMS, çok hızlı bir şekilde alıcılara ulaşabiliyor. Hilton, bu hız sayesinde esneklik kazanmış ve hem müşteriye, hem de otele uygun zamanlarda müşterilere mesaj gönderilmiş.
- Kampanyalara katılım, SMS ile duyuru yapılması sayesinde 10-25% oranında artmış. Bu sayede SMS’in de mobil pazarlama kampanyaları arasındaki önemi tavan yapmış.
Dunkin’ Donuts
Dunkin’ Donuts, mağazalarına gelen müşteri sayısını SMS kullanarak %21 oranında arttırmayı başarmış.
- Kampanyanın hedef kitlesi öğrencilere latte tanıtımı yapılmak istenmiş. Burada iyi bir segmentasyon söz konusu. Mobil kuponlar ile hedeflenen geri dönüşler alınmış.
- Kampanyada tek bir iletişim kanalı kullanılmamış. SMS, radyo, gazete, internet gibi mecraları destekleyici nitelikte kullanılmış.
Örneklerde de görebileceğiniz gibi SMS’in hız, farklı servislerle entegre olarak çalışması ve firma - müşteri ilişkisini iyi kurabilmesinin ön planda olduğunu görüyoruz. Eğer bir mobil pazarlama kampanyası yürütüyorsanız, SMS’siz bir kampanyadan asla söz edemeyiz. İletişim Makinesi’nin üstün yetenekleriyle güçlenen SMS, mobil pazarlama alanında istediğiniz çözümü sunuyor.
Kaynak: Textrepublic
Bir cevap yazın