Üniversitelerin büyük bir bölümü bugün itibariyle açıldı. Artık okul ve öğrenci arasında sıkı bir iletişim trafiği başlayacak. Üniversitelerde iletişim genelde 3 kanaldan yürütülüyor: Arama, email ve SMS. Telefon denildiğinde akla ilk gelen servislerden olan SMS’i üniversiteler nasıl kullanıyor?
Üniversitelerin en büyük avantajı “data” sorunu olmamasıdır. Yani hali hazırda öğrencinin tüm iletişim bilgileri mevcut. Bu yüzden iletişim konusunda sıkıntı çekilmiyor. Öğrencilere her kaynaktan ulaşma imkanı var. Ayrıca mobil cihazlara en çok rağbet gösteren kitleye, yani gençlere hitap ediyorlar. Bu yüzden geri bildirim konusunda hiç sıkıntı yaşamıyorlar.
Öğrenciler, özellikle değişen ders saatleriyle ilgili bildirimlere çok ilgi gösteriyorlar. Birçok öğrenci, okula uzak bölgelerden geliyor. İptal edilen bir dersin tam saatinde duyurulması onların boşa zaman harcamalarını önlüyor.
Kampüs içerisinde acil durumlar da öğrencilere duyurulabiliyor. Hava şartlarından dolayı özellikle büyük kampüslerde öğrencilere bilgi verilmesi gerekiyor. Böylece öğrenciler kar, yağmur, elektrik kaçağı gibi kritik konulara karşı önlem alarak hayatlarına devam ediyorlar.
Üniversiteler sosyal hayatın zirvede yaşandığı yerlerdir. Birçok etkinlik kampüs içerisinde gerçekleştirilir. Sinema, tiyatro, konser gibi sanatsal etkinliklerin yanında bahar şenlikleri ya da küçük çaplı yarışmalar da üniversite öğrencilerinin sevdiği aktivitelerdir. Bu aktivitelerin hem duyurulması hem de etkinlik içerisinde öğrencilere bilgi verilmesi gereken durumlar oluşabilir. Örneğin; bir yarışmaya katılan öğrenciye SMS ile bilgi verilir. Yada konsere katılımı arttırmak için 1 hafta önceden duyurulara başlanır.
Üniversite hayatındaki en büyük merak konularından biri de sınav notlarıdır. Öğrenciler, fakültelerinin kapılarına giderek “sınav sonucu asıldı mı, notum ne” diyerekten kontrol ederler. Yurt dışındaki birçok üniversite SMS ile sınav sonuçlarını öğrencilerine bildiriyor. Pratik, hızlı ve kalıcı bir bilgilendirme yöntemi. Öğrenci de vizenin sonucunu hatırlamasa bile final öncesinde telefonunu açarak hatırlayabiliyor, düşük not almışsa finale yatarak hazırlanmıyorJ
Spor, özellikle Türkiye’de hayatın içerisine işleyen bir olgu. Taraftarlık duygusu da spora olan bu merak sayesinde son derece gelişmiş. Üniversiteler içerisinde öğrencilerin kurduğu takımlar, daha fazla taraftar çekmek amacıyla SMS ile bilgilendirme ve duyuru yapıyorlar. Bu SMS içeriklerinde genelde harekete geçirici ve destek isteyen mesajlar bulunuyor.
Örneklerde de görüldüğü üzere üniversitelerin sosyal ortamı SMS ile ayrı bir havaya bürünmüş. Hızlı bir şekilde akan öğrencilik hayatına da zaten hızlı ve pratik bir servis uyum sağlayabilirdi.
Kaynak: Smallbusiness
Bir cevap yazın