outbound ivr kriz dönemlerinde

Günümüze gelene kadar gerek ülkemizde, gerekse de dünya genelinde ekonomik krizlere rastladık. Bu kriz dönemlerinde, firmaların ilk kestikleri bütçe genelde pazarlama bütçesi oldu. Bir kurumun kendini ifade edebilmesi ve pazarlama faaliyetlerini akıcı bir şekilde sürdürebilmesi için dışa yani müşterilerine ulaşması zorunludur. İhtiyaçlar çözümleri doğurur derler. Outbound IVR, yalnızca kriz dönemlerindeki değil, tüm dönemlerdeki iletişim ihtiyacını karşılamak amacıyla doğmuştur.

Teknolojiler hayatımızı kolaylaştırıyor. Dış aramalarda da Outbound IVR bu ihtiyacı sağlıyor. Kriz dönemlerinde, pazarlama bütçesinde yaşanan kesintilerin etkisini, IVR en aza indiriyor. Peki, firmalar Outbound IVR’dan nasıl yararlanıyor?

Bütçe kısıtlı hatta eski halinden daha az dedik. Dışa yapılan aramaları gerçekleştirecek yeni bir çalışanı işe almak mümkün değil. Ancak, firmanın kendini tanıtması ve ifade etmesi için bu aramaları gerçekleştirmesi de şart. Firmanın problemi, kriz dönemlerinde yeni iş gücü istihdamını sağlayamamasıyla bitmiyor. Firma, ayrıca mevcutta yapılan aramaların da maliyetini düşürmek istiyor. Burada yalnızca harcanan parayı göz önüne almayalım. Ek olarak, zaman maliyetinden da bahsetmeliyiz. Çağrı merkezi, kriz döneminde aradığı kişi sayısını üzerine çıkabilmeli ki krizin yarattığı olumsuz etkilerden kurtulabilsin.

İşte bu ihtiyacı karşılayabilmek adına, teknolojinin desteğini alan firmalar Outbound IVR’ın nimetlerinden faydalanmaya başladılar. Hem yeni iş gücüne ihtiyaç duymadılar hem de mevcut potansiyellerinin üzerine çıkarak arama sayılarını arttırdılar. Outbound IVR servisinin sağladığı otomasyon sayesinde, çağrı merkezleri, daha çok ve daha verimli aramalar yaparak krizin olumsuz etkilerini en aza indirdi.

Outbound IVR’ın kullanım alanı, yukarıda da bahsettiğimiz üzere yalnızca kriz dönemleriyle sınırlı kalmıyor. Yaşadığımız çağda hız, pratiklik ve düşük maliyet kavramları öne çıkıyor ve her firma bu üçlüyü sağlayabilecek çözümlerin peşinde koşuyor. Arama maliyetleri güç geçtikçe artıyor çünkü müşteri sayısı fazlalaşıyor. Hız önem taşıyor çünkü pazarda artık daha fazla rakip var. Pratiklik değerleniyor çünkü karmaşık işleri yapabilen altyapıların sayısı artıyor. Dolayısıyla kolay kullanılabilen bir arayüzü herkes sunamıyor. Hızlı, pratik ve düşük maliyetli bir servis için fazla uzağa gitmenize gerek yok. İletişim Makinesi, bu üç kavramı hakkıyla yerine getiriyor.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.