Yurtdışında IVR ile ilgili birçok hikaye var, birçok başarı örneği var. Biz de mevcut çalışmalarımızla ilgili yurtdışında neler var diye bakalım dedik ve alacak takibiyle ilgili bir başarı hikayesine rastladık.
Alacak takibi, hukuk büroları için zorlayıcı bir süreçtir. Birçok kişiyi aramak, meşgul sesine katlanmak ve dahası o kadar mesai harcadıktan sonra borçluya ulaşamamak haliyle sinir bozucudur, bu işin elle takibi de ayrıca zordur. Yani hem iş gücü, hem de zamanın boşa harcanması söz konusu.
Örnekte, bir hukuk bürosunun çağrı merkezi için otomasyon arayışı anlatılıyor. Aynı anda birden fazla çağrıyı, otomatik olarak başlatabilecek ve yalnızca cevap veren aramaların çağrı merkeziyle görüştürülebileceği bir sisteme ihtiyaç duyuyorlar. Ayrıca bütün bu aramaların detaylı olarak raporlanabilmesini istiyorlar.
Servis sağlayıcı, önce bir test hesabı üzerinden Outbound IVR servisini hukuk bürosunun kullanımına sundu. Belli bir gruba gönderilen Outbound IVR, hukuk bürosunun bütün ihtiyaçlarını karşılayarak sadece ulaşılabilen kişilerle görüşülmesini sağladı. Böylece zaman ve iş gücünden tasarruf edildi.
Hukuk bürosu, 2010’dan günümüze kadar birçok kampanyasında Outbound IVR’ı kullandı, geleneksel el ile arama metodundan kurtuldu. Kısacası Outbound IVR, kendisine yapılan yatırımı fazlasıyla geri döndürmüş oldu.
Türkiye’de milyonlarca borçlu var, hukuk büroları için de aranacak bir sürü insan demektir bu. Outbound IVR ile yüzlerce, binlerce kişinin aranması çok daha zahmetsiz ve tasarruflu. Teknoloji bu kadar ilerleyip zorlukları kolaya çevirirken, her işimizi telefondan görürken, alacak takibini neden IVR ile gerçekleştirmeyelim?
http://www.keyivrvoicemessaging.co.uk/case-studies/debt-collection/
Bir cevap yazın